lördag 25 februari 2012

Köttfärs i mangochutney

Jag vet att vi skrev i veckomenyn att denna rätten har 11p, men det är så hiskligt mycket mat så skulle vilja påstå att hela det här receptet räcker till 6 pers och då är varje portion 7,5p. Det här är supergott och det är faktiskt Marielle som har hittat detta receptet, kommer dock inte ihåg varifrån så det får hon återkomma om.

Detta behöver du:
400 g Köttfärs (om du går efter vv så nötfärs max 10%)
300g pasta
1 st gullök
3 dl matlagningsgrädde (max 7%)
1 burk mangochutney (sweet är godast med går bra med någon annan)
1 vitlök
currykrydda, salt och svartpeppar
50 g riven ost (max 17%)

Koka pastan (ej helt klart). Stek köttfärs och löken. Blanda pastan och köttfärsblandningen i en ugnsform. Blanda ihop grädde mangochutney, vitlök, salt, peppar och curry. Häll över såsen i formen och blanda ihop allt. Avsluta med att strö över den rivna osten. Låt gräddas i ugnen 10-15 min i 200 grader.

Tyckte detta var jättegott och rekommenderar det varmt. Tänk på att smaka av såsen innan du häller över köttfärsröran för att kolla så att kryddningen är tillfredsställande.

Bon Apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar