Jag skalade mina egna räkor, tycker det är mycket godare än dem färdigskalade man köper. Men det går givetvis bra att ha färdigskalade räkor i oxå.
Du
behöver:
4 st bakade potatis
4 dl skalade räkor (ca 280 g)
1 burk ishavsrom
2 dl crème fraiche (8%)
2 msk lättmajonnäs
1 liten rödlök (finhackad)
salt och peppar
finhackad dill ca 1 msk (efter egen smak)
4 st bakade potatis
4 dl skalade räkor (ca 280 g)
1 burk ishavsrom
2 dl crème fraiche (8%)
2 msk lättmajonnäs
1 liten rödlök (finhackad)
salt och peppar
finhackad dill ca 1 msk (efter egen smak)
Sätt ugnen på 250 grader. Rengör potatisen under rinnande
vatten. Snitta ett kryss ovanpå potatisen med en kniv. Lägg på en ugnssäker
form. Låt stå i ugnen tills dem är mjuka ca 40-45 min, beroende på hur stora
potatisarna är.
Blanda samman fraiche, majonnäs, rom och räkor. Smaka av
med salt, peppar och dill. Tänk på att om du skalar räkorna för hand att låta
dem rinna av ordentligt, annars är risken att röran blir lite vattnig.
När potatisen är klar, tryck ihop potatisen från sidorna
så att krysset öppnar sig. Lägg röran i öppningen och servera med en god
sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar