torsdag 21 juni 2012

Bakad potatis med Lenas räkröra

Den här röran är gudomligt god! Marielle har fått receptet från sin svärmor, Lena. Vi brukar göra denna röran och ha på snittar som förrätt. Men jag tyckte att vi skulle testa göra den till bakad potatis, och det var superdupergott!

Jag skalade mina egna räkor, tycker det är mycket godare än dem färdigskalade man köper. Men det går givetvis bra att ha färdigskalade räkor i oxå.


4 port (5p/port)

Du behöver:
4 st bakade potatis
4 dl skalade räkor (ca 280 g)
1 burk ishavsrom
2 dl crème fraiche (8%)
2 msk lättmajonnäs
1 liten rödlök (finhackad)
salt och peppar
finhackad dill ca 1 msk (efter egen smak)

Sätt ugnen på 250 grader. Rengör potatisen under rinnande vatten. Snitta ett kryss ovanpå potatisen med en kniv. Lägg på en ugnssäker form. Låt stå i ugnen tills dem är mjuka ca 40-45 min, beroende på hur stora potatisarna är.

Blanda samman fraiche, majonnäs, rom och räkor. Smaka av med salt, peppar och dill. Tänk på att om du skalar räkorna för hand att låta dem rinna av ordentligt, annars är risken att röran blir lite vattnig.

När potatisen är klar, tryck ihop potatisen från sidorna så att krysset öppnar sig. Lägg röran i öppningen och servera med en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar