tisdag 26 juni 2012

Smulpaj med rabarber

Idag har Marielle och jag gjort viktväktarnas smulpaj med vaniljsås, mums säger jag bara! Vi har ju hittat ett socker i affären, eller kanske snarare sötningsmedel, som heter stevia strö. Den bra nyheten med det är att den har o p värde! YEY! Den dåliga nyheten är att den var svindyr, men vad gör man inte:) Dem som går på LCHF, kör ju på detta sötningsmedlet. Inte så ofta man bakar, så då kan det vara värt det.

6port (3,5p/port)

Du behöver:
50 g margarin
2 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
1 msk socker (vi tog ju stevia sötningsmedel för att få ner pointsen då)
kanel
bär (vi hade rabarber)
Ekströms marsán sås i pulver till sex pers. Gör den på lättmjölk!

Häll bären i en pajform, strö över lite sensiasocker. Blanda margarin, havregryn, vetemjöl och socker till en smuldeg. Strö över bären. Sätt in i ugnen på 200 grader  ca 20-25 min.

OBS! points värdet är uträknat med vaniljsås och på stevia sötningsmedlet. Har ni vanligt socker till så får ni lägga på ytterligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar