fredag 17 februari 2012

Baconlåda

4 portioner (8p/port)

Detta behöver du:
3dl kokt ris
3 baconpaket
1 burk champinjoner
1 gul lök

sås:
1 1/2 dl lättmjölk
2 dl matl grädde (max 7%)
1/2 dl ketchup
vitpeppar och salt
1dl riven ost (max 17%)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp ris och låt det svalna. Stek baconen knapert och låt fettet rinna av. Blanda riset och baconen i en bunke. Finhacka löken och fräs till lite i stekpannan, tillsätt sedan svampen. Blanda ihop med risröran. Blanda sedan mjölken, ketchupen, matl. grädden och kryddorna. Häll risblandningen i en ugnsform, häll sedan såsen jämt över, avsluta med osten överst. In i ugnen och låt stå 20-30 min (tills osten fått en gyllenbrun färg). Servera ihop med en grönsallad.

Det här är supergott! Har fått receptet ev min kära vän Elin, hon brukar även servera rostbröd som stått i ugnen med smör på sig. Det är också supergott men jag väljer ju bort det nu i och med att det blir lite för mycket points med det. Men dem som inte bryr sig om det rekommenderar jag faktiskt att ha det till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar