onsdag 15 februari 2012

Lufsa

Till 4 port (8p/port)

2 ägg
4 dl lättmjölk
1dl vatten
1 tsk salt
1,5 dl vetemjöl
800g potatis
2 pkt bacon (á 140g)
2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 225 grader. Ta en teflonpanna som är ca 20*30 cm, tar du en vanlig panna får du smörja den lite (då blir det extra points). Vispa ihop ägg, 1/4 av mjölken, vatten och salt. Tillsätt vetemjöl och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken. Skala och grovriv potatisen. Blanda i potatisen i smeten och häll i pannan. Knaperstek baconen och låt fettet rinna av. Grädda smeten i ugnen ca 45 min. Servera med en klick lingon, bacon och eventuellt lite rivna morötter.

Det här är busenkelt att göra. Det som tar tid är när smeten står i ugnen men då hinner man gå och pula med lite annat. Det här är oxå ett recept taget från billiga veckan på ica:s hemsida som jag gjort om lite för att få ner pointsen. Har man väldigt lite points kvar att använda kan man ju alltid hoppa över baconen och då sparar du in 2 points.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar