Den här goda soppan har Marielle snott från sin svärmor, Lena (varav á la Lena hehe). Jag är ju inte jättevan att laga soppor men det gick faktiskt väldigt bra, förvånansvärt bra, det blev ju till och med gott.
Receptet är för 4 personer (4,5p/port)
Detta behöver du:
1 block torsk eller 4 st hookie (1 bit 150g)
1 krossad tomat
2 st hönsbuljonger
1 stor lök
salt, peppar, origano
ca 6 dl vatten
3 dl matl. grädde (max 7%)
1 msk olja
Hacka löken och fräs i kastrull med oljan. Tärna fisken och lägg i grytan. Krydda med salt, peppar och origano. Häll i de krossade tomaterna och buljongtärningarna. Häll i vattnet (obs! kör på känsla använd inte allt vatten om du känner att det bli för vattnigt) och låt småkoka 5 min. Häll i matlagningsgrädden och koka upp igen. Servera ihop med en tunnbrödsrulle (då får du lägga på 2,5p).
Tunnbrödsrulle:
1 tunnbröd
1msk philadelphiaost light
2 skivor rökt skinka
paprika
ÄT!
Receptet är för 4 personer (4,5p/port)
Detta behöver du:

1 block torsk eller 4 st hookie (1 bit 150g)
1 krossad tomat
2 st hönsbuljonger
1 stor lök
salt, peppar, origano
ca 6 dl vatten
3 dl matl. grädde (max 7%)
1 msk olja
Hacka löken och fräs i kastrull med oljan. Tärna fisken och lägg i grytan. Krydda med salt, peppar och origano. Häll i de krossade tomaterna och buljongtärningarna. Häll i vattnet (obs! kör på känsla använd inte allt vatten om du känner att det bli för vattnigt) och låt småkoka 5 min. Häll i matlagningsgrädden och koka upp igen. Servera ihop med en tunnbrödsrulle (då får du lägga på 2,5p).
Tunnbrödsrulle:
1 tunnbröd
1msk philadelphiaost light
2 skivor rökt skinka
paprika
ÄT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar