måndag 27 februari 2012

Pasta med spenatsås

Tänkte bara ta och lägga ut ett recept som jag gjorde igår. Hur enkelt som helst och supergott, dvs om man tycker om spenat. Jag är ju uppväxt med pasta och spenatsås. Har inte ätit detta på år och dag men så fick jag för mig att laga det i helgen som var. Receptet är ju från början från min mamma men gjorde min egen variant på den. Hon brukar ju enbart ha grädde i men jag tog lättmjölk och mjöl istället. Blir precis samma sak men mycket nyttigare.

Receptet är för 4 pers (5,5p/port)
Du behöver:
fullkornspasta
5 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
2msk flytande margarin
hackad spenat (fryst tog jag)
vitlök och salt

Koka pastan. Häll margarinet i en kastrull och smält på svag värme. Blanda i mjölet och rör runt. Häll sedan i mjölken och låt koka upp på svag värme. Låt puttra i 5 fem. Häll i spenaten efter behag. Pressa i vitlöken och salta och låt puttra ihop sig. Servera med pastan. Sen är det bara att äta:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar