tisdag 28 februari 2012

Fläskfilé i ugnen

Jag skulle lägga ut receptet på fläskfilén som madde gjorde förra helgen med hasselbackspotatis.
Finns under kategorin helgmat.


Marinera fläskytterfilén med en påse marinad. Låt den ligga i marinad ca en timme.

Skär snitt i filén.

Stek filén hel i stekpannan så du får en stekyta.

Lägg den i en ugnssäker form och låt stå i ugnen 170 grader tills den är klar. Minst en timme. Men du kan också ha den i ugnen i tre timmar. Desto längre desto saftigare.

När filén börjar "puttra", efter ca 40 min, häller du i vatten så det täcker halva filén. Kolla sedan under tiden så inte vattnet ångar bort helt. Du behöver nämligen spadet till såsen som madde gjorde. Börjar vattnet försvinna så fyll på med nytt.

Ta sedan ut filén när du tycker den är klar och gör såsen enligt maddes anvisningar.

Du kan också, istället för marinad, Krydda filén efter eget tycke, tex med salt, peppar och vitlök. och ha i en köttbuljong i vattnet och sedan göra sås på det. Också jätte gott.

Smaklig måltid :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar