
Hasselbackspotatis: 4 port (4p/port)
10-12 potatisar
1 msk flytande margarin
1 msk ströbröd
salt
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och skåra potatisen (se bild) och lägg i en ugnssäker form. Pensla på margarinet, salta och strö på ströbrödet. In i ugnen ca 1h tills potatisen är lagom mjuk och potatisen fått sig en gyllenbrun färg.
Vinsås:
1 tsk flytande margarin
2 st charlottenlökar
1-2 dl vitt matl.vin
4 dl cremé fraishe
1,5 köttbuljong eller 0,5 köttbuljong och spa från köttkok
Hacka löken och bryn i margarinet. Tillsätt 1 dl vin, fraiche och smula ner buljongen (och ev. spat från köttkok). Koka upp och smaka av såsen med resten av vinet om det behövs. Krydda ev med llite muskotnöt, keyennpeppar och svartpeppar.
Båda recepten är tagna från viktväktarna. Dock är såsen lite omgjord för att passa denna rätten. Men dupergott är det och min andre hälft älskade det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar