tisdag 21 februari 2012

Flygande Jacob


4 port (7,5p/port)

Detta behöver du:
4 kycklingfileér (á 125g)
2 bananer
2 dl cremé fraishe
1 dl lättmjölk
4 msk sweetchilisås (eller chilisås)
3 msk solrosfrön
6 dl kokt ris

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset. Under tiden strimla och stek kycklingfileérna. Dela och fördela kycklingköttet i en ugnssäker form. Skiva bananerna och täck kycklingen med dem (eller hacka bananerna och blanda i formen). Rör ihop cremé fraishen, mjölken och chilisåsen. Häll såsen över köttet, strö sedan över solrosfrön (går bra att hoppa solrosfrön om man missat att köpa det). Sätt in i ugnen 10-15 min eller tills rätten har fått lite färg. Servera med ris och sallad.

Det här är en av mina favorit vardagsrätter! Andra gången jag gör den idag och blir helt förundrad över hur snabbt det går att tillaga den. Första gången jag skulle göra den trodde jag faktiskt inte att jag skulle tycka om den pga bananerna. Jag är inte jätteförtjust i bananer i mat. Men det var supergott så jag är jätteglad att jag inte bangade!

Måste ju då tillägga att bilden kommer från Marielle. Hm var ju inte en jätteattraktiv bild men vi är i lärningsprocess. Jag ska inte gnälla för jag glömde ju ta kort helt o hållet så då blir det ju vad det blir.

Nähä ut i köket o laga flygande jacob med er nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar