Idag har här lagats chili con carne. Receptet är för 1 pers (9,5p/port), men jag brukar ta en portion till två portioner och då blir det (6,5p/port). Blir jätte mycket mat annars. Skulle till och med vilja påstå att chili con carnen räcker till 2,5 rikliga portioner, men det beror ju på hur portionerna ser ut:) Receptet är taget ur en gammal viktväktarbok här hemma.
Du behöver:
1/2 gul lök
1 tsk olja
1 röd paprika
1/2 burk vita bönor i tomatsås
1/2 burk krossade tomater
1/2 tsk paprika pulver
1/2 tsk chili pulver
1/2 pressad vitlök
1 1/2dl kokt ris
grönsallad
Hacka löken, strimla paprikan. Fräs lök och paprika med olja i stekpannan. Lägg på färs och smula den. Lägg över i en gryta och slå på vita bönor, tomatkross och kryddor. Låt allt puttra på svag värme ca 10 min. Servera med ris och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar