Du behöver:
600 g kycklinginnerfilé

1 röd paprika
1/2 purjolök
1 msk olja
salt och peppar
1 burk bambuskott ca 200g
1 dl sweet chili
4 port. ris
Koka riset. Skär kyckling, urkärnad paprika och ansad purjolök i strimlor. Bryn kyckling och paprika i olja i en het stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt bambuskotten rinna av och lägg dem och purjolöken i stekpannan. Häll över sweet chili och 1/2-1 dl vatten, stek på svag värme tills kycklingen är klar. Servera med grönsallad och ris.
Om man tycker det blir lite tjockt så häll i lite enxtra vatten så det blir lite mer sås av det hela. Ni som gillar tai mat kommer älska detta. Går dessutom jättesnabbt att laga, jag slängde ihop detta på 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar