torsdag 15 mars 2012

Fiskgratäng med potatismos

Glömde lägga ut receptet igår ju så får göra det nu. Den här rätten är det lite jobb med men kan lova att det är värt det för det är supergott! Receptet är för 4 pers (6p/port).

Du behöver:

Fiskgratäng:
400g torskfileé
1 gul lök
100g skalade räkor
salt och peppar

sås:
12dl lättmjölk
2tsk maizena redning för ljusa såser
3tsk lättmargarin
1krm cayennepeppar, salt

Potatismos:
15 potatisar
4dl lättmjölk
4tsk flytande margarin
salt, peppar, ev muskot

Skala och tärna potatisen, lägg den i en gryta med vatten och lite salt. Koka ca 15-20 min (tills potatisen är mjuk). Mosa potatisen och häll i mjölk och margarin. Ta en elvisp och vispa ihop till poröst mos. Krydda med salt, peppar och lite muskotnöt.

Sätt ugnen på 175 grader. Tina fisken. Lägg fisken i en ugnssäker form. Skala och finhacka löken. Lägg den och räkorna på fisken, salta och peppra.

Koka upp mjölken och vispa i redningen. Lägg i margarinet och låt småkoka i ca 3 min under omrörning. Smaksätt med cayennepeppar och salt. Häll såsen över fisken. Bred potatismoset över och täck fisken helt. Sätt in i ugnen ca 30 min, tills fiskköttet är vitt och potatismoset fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar