Du behöver:
Fiskgratäng:
400g torskfileé
1 gul lök
100g skalade räkor
salt och peppar
sås:
12dl lättmjölk
2tsk maizena redning för ljusa såser
3tsk lättmargarin
1krm cayennepeppar, salt
Potatismos:
15 potatisar4dl lättmjölk
4tsk flytande margarin
salt, peppar, ev muskot
Skala och tärna potatisen, lägg den i en gryta med vatten och lite salt. Koka ca 15-20 min (tills potatisen är mjuk). Mosa potatisen och häll i mjölk och margarin. Ta en elvisp och vispa ihop till poröst mos. Krydda med salt, peppar och lite muskotnöt.
Sätt ugnen på 175 grader. Tina fisken. Lägg fisken i en ugnssäker form. Skala och finhacka löken. Lägg den och räkorna på fisken, salta och peppra.
Koka upp mjölken och vispa i redningen. Lägg i margarinet och låt småkoka i ca 3 min under omrörning. Smaksätt med cayennepeppar och salt. Häll såsen över fisken. Bred potatismoset över och täck fisken helt. Sätt in i ugnen ca 30 min, tills fiskköttet är vitt och potatismoset fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar