tisdag 27 mars 2012

Färs- och rotfruktsgratäng

Idag har vi prövat en ny rätt, färs med rotfruktsgratäng. Hittade rätten i en vv bok. Den var helt ok faktiskt, väldigt lätt att laga. Till helgen hade jag nog inte valt denna rätten men till vardags så funkar den jättebra. Receptet är för 1 pers (6p/port).

Du behöver:
2 potatisar
1 morot
1 palsternacka
90 g färs (max 10%)
1/2 tsk olja
2 msk tomatpuré
1 dl krossade tomater
timjan, färsk (men jag tog bara vanlig torr fr kryddburk)
1 dl köttbuljong
1 msk riven ost (max 17%)

Fräs färsen smulig i olja. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, salt, peppar och timjan. Låt småputtra 5 min. Skala och skiva potatis och rotfrukterna, varva dessa och färssås i en ugnsform. Häll på buljong och tillaga i ugn 225 grader ca 30 min. Strö över osten när 10 min återstår. Servera med sallad.

Idag har vi fixat bild. Lovade ju skärpning på det!:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar