Eller nyttiga köttärssåsen som vv kallar den. Skriver av receptet från en vv bok men sen är det ju bara för er att lägga till och ta bort ingredienser som ni vill. Receptet är för 4 pers, 6p/port
4 port fullkornspasta
ca 4 dl (400g) nötfärs max 10%
2 tsk flytande margarin
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 burk konserverad svamp
3 morötter
salt, svartpeppar, paprikapulver, torkad basilika, salvia och origano efter smak
1 pressad vitlöksklyfta
Koka pastan efter anvisningarna. Skala och riv morötterna fint. Skala och finhacka löken. Fräs löken i fettet, utan att den tar färg. Tillsätt färsen och rör med gaffel så att köttet smulas sönder. Tillsätt morötter, svamp, krossade tomater och krydda efter smak. Späd med ev. vatten för att få lösare konsistents. Låt puttra tills köttet är genomstekt. Servera med pasta och en sallad (eller rivna morötter).
Tar ni vanlig pasta som jag gjorde (se bild) så får ni lägga till ett extra points.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar