
Du behöver:
4 st kycklingfilér (á 125g)
Marinad:
2dl vitt matlagningsvin
torkad basilika
rivet skal av 1 stor citron
Fyllning:
4 msk färskost max 30% (jag brukar ta ädelost)
8 tsk olja
Severing:
10 dl kokt ris (4 port ris ungefär)
Lägg filérna i en form. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Låt ligga ett par timmar och dra sig. Gör ingenting om kycklingen är fryst, det är bara att låta den tina i marinaden isåfall. Ta upp filérna och låt dem rinna av sig lite och torka bort det mesta av citronskalet och basilikan (gör ingenting om man låter det ligga kvar heller). Snitta filérna på långsidan, inte så att dem delas i två men nästan. Fyll "fickan" med osten och förslut öppningen med tandpetare. Pensla filérna med oljan och grilla dem på grillen eller i ugn 250 grader 5-8 min på var sida. Serveras med ris och sallad.
Jag brukar hoppa över att pensla filérna med olja, blir saftigt ändå, då spar du in 2p. Sen har jag filérna i ugnen ca 30 min på 225 grader med både under och övervärme. Så slipper man passa dem hela tiden. Blir det ost över så hacka ner den och strö lite över fileérna, det blir jättesmarrigt!
OBS! Receptet är taget ur en gammal viktväktarbok.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar