fredag 30 mars 2012

Therese fläskfilé i ugn

Igår lagade jag denna underbara rätt! Fick receptet av mina kära vän Therese (varav namnet), det var JÄTTE GOTT! Busenkelt att göra, det enda som tar tid är tiden rätten ska tillagas i ugnen, men då finns det ju en massa andra saker att göra under tiden.

Receptet är till ca 6 pers, beronende på hur stor fläskfilé eller fläskytterfilé du har. Men jag hade en ytterfilé på ca 800 g som jag delade i tjocka skivor. Du kan servera med potatis, ris, pommes eller bandspagetti (det valde jag). 1port=ca 7p du får räkna om receptet beroende på vad du serverar till.

Du behöver:
1 fläskfilé eller fläskytterfilé (á 125g)
1 tsk sambal oelek
2 dl creme fraishe (max 8%)
5 dl matlagnings grädde (4%)
500 g bandspegetti
Soja

Sätt ugnen på 150-160 grader. Skiva filén i skivor och lägg i en ugnsform. Krydda med grillkrydda. Koka upp grädden, fraishen och sambal oelek + lite soja (efter egen smak). Häll över fläskfilén. Grädda i ugnen ca 60 min. Koka pastan och servera till.

Nästa gång jag gör denna rätten så kommer jag krydda såsen, den blev lite smaklös. Snåla inte med grillkryddan, krydda å båda sidorna på filé bitarna.

Den här hamnar på min top 3 lista på godaste rätter vi har lagt ut:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar