Kan inte beskriva med ord hur gott detta är. Jag vet att bilden inte blev jättelyckad denna gången men laga detta, du kommer inte att ångra dig!
4 portioner (9p/port)
lasagneplattor, färska 8 st
2 tsk olivolja
360 g kycklingfärs
2 st små gula lökar eller 1 stor gul lök
2 st morot, liten
2 st palsternacka, liten
1 msk hackad vitlök
3 msk tomatpuré
2 dl krossad tomat
1-3 tsk torkad chili, peperoncino (jag tog vanlig chilipeppar ca 1tsk)
1 msk kycklingfond
4 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
4 msk riven permasan
Sätt på ugnen på 190 grader, Hacka löken, riv palsternacka och morot (grovt). Hetta upp oljan i en vid kastrull eller stekpanna, bryn grönsakerna och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och tomatkross, koka sakta i ca 15 min. Salta och peppra.
Slå i mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning, låt det sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Avsluta såsen med den rivna osten, ställ åt sidan. Varva kycklingfärsen, lasagneplattorna och ostsåsen i en ugnssäker form. Grädda i ugnen ca 25 min. Servera tillsammans med en fin sallad.
För er som aldrig använt kycklingfärs så går det att hitta i köttdisken i de flesta mataffärer. Jag brukar handla det på willys.
Nu är det bara att tilllaga. Receptet är ett gammalt viktväktarrecept. Det är ganska stora portioner så om ni delar hela lasagnen på 6 pers istället så får du ner pointsen till 6p/port, tänker på er som kanske vill spara in lite points. Jag tycker det blir mer lagom så iallafall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar